Kako namestiti OpenCart?

V nadzorni plošči za spletno gostovanje enostavno namestite spletno aplikacijo OpenCart.

Prijavite se v nadzorno ploščo za spletno gostovanje (če imate več domen, kliknite na želeno domeno) in v razdelku Spletna orodja kliknite na Spletne aplikacije.

Navodila za enostavno in samostojno postavitev spletne trgovine OpenCart

S klikom na Applications Browser se izpiše seznam spletnih aplikacij, katere je možno enostavno namestiti.

opencart

V razdelku e-Commerce and Business s klikom na OpenCart ikono nadaljujete na stran za enostavno postavitev spletne trgovine OpenCart na strežnik.

opencart opencart

S klikom na install this application se odpre čarovnik za postavitev spletne aplikacije OpenCart.

opencart

V razdelku Location s klikom na puščico izberite ime domene, na katero naj se postavi spletna aplikacija OpenCart.

Če imate na želeni domeni že aktivirano SSL podporo in nameščen delujoči SSL certifikat, izberite https, v nasprotnem primeru pa http oz. aktivirajte SSL podporo, namestite SSL certifikat in počakajte, da prične domena delovati na https.

opencart

V razdelku Settings nadaljujete z nastavitvami.

Zaradi varnosti vam priporočamo, da uporabite ponujeno naključno uporabniško ime, vpisano v polju Administrator Username ter naključno ustvarjeno varno geslo.

S klikom na Show Password se izpiše naključno generirano geslo.

Naključno kreirano uporabniško ime in geslo varno shranite za kasnejšo uporabo.

Pri Administrator Email je vpisan vaš e-poštni naslov.

Spremenite le še naslov spletne strani pri Website Title v želenega.

opencart

S klikom na Install podate zahtevo za postavitev spletne trgovine OpenCart.

Napredno orodje spletne aplikacije vam pri nas omogoča namestitev, posodobitev, kloniranje (clone), testno okolje (staging environment), vanostno kopiranje ter obnavljanje, uvoz (import) in prenos od drugega ponudnika k nam.

Enostavna namestitev spletne aplikacije OpenCart pri nas

Orodje spletne aplikacije bo nato namestilo spletno aplikacijo. Pred prvo prijavo počakajte, da se namestitev v celoti izvede do konca. Po uspešno nameščeni spletni aplikaciji, bo v administrativni kotiček omogočena prijava iz spletnih aplikacij, s samo enim klikom. S tem boste vašo spletno aplikacijo lahko tudi posodabljali preko orodja spletne aplikacije. Pred vsako spremembo vam priporočamo, da predhodno naredite varnostno kopijo. S kljukico označite želeno spletno aplikacijo in s klikom na Backup podate zahtevo. Nato le še počakajte, da se akcija v celoti izvede in brezskrbno nadaljujte z vašim delom.

OpenCart gostovanje

Pri Hitrost.com omogočamo OpenCart gostovanje že na osnovnem, prvem paketu za spletno gostovanje, kot tudi na vseh paketih za reseller gostovanje.

S spletnim gostovanjem pri nas si zagotovite tudi dnevno varnostno kopijo celotnih podatkov ter vrhunsko zmogljivost za hitro delovanje spletnih strani in orodje za brezplačno postavitev OpenCart strani.

Več o spletni aplikaciji OpenCart (dostop do uradne spletne strani).