Kako spletno aplikacijo prenesti k vam oz. uredim prenos spletne strani?

V nadzorni plošči za spletno gostovanje enostavno prenesete gostujočo spletno aplikacijo od drugega ponudnika k nam in s tem izvedete prenos spletne strani.

Prijavite se v nadzorno ploščo za spletno gostovanje (če imate več domen, kliknite na želeno domeno) in v razdelku Spletna orodja kliknite na Spletne aplikacije.
V primeru, da uporabljate predpomnjenje (cache), varnostne dodatke, itn., jih pred izvedbo prenosa (import) nujno izklopite.

Brezplačen prenos spletne strani k nam

S klikom na Applications Browser se izpiše seznam spletnih aplikacij, katere je možno enostavno prenesti od drugega ponudnika k nam in s tem izvedete brezplačen prenos spletne strani.

prenos spletne strani

V razdelku Content Management s klikom na ikono želene spletne aplikacije nadaljujete na stran za enostaven prenos spletne strani (import existing installation) od drugega ponudnika k nam.

prenos spletne strani prenos spletne strani

S klikom na import existing install se odpre čarovnik za prenos obstoječe spletne aplikacije.

prenos spletne strani

V razdelku From different account s klikom na Continue nadaljujete na strani s čarovnikom za prenos obstoječe spletne aplikacije.

prenos spletne strani

Na obeh računih za gostovanje morate imeti dovolj prostega strežniškega prostora, da se bo lahko uspešno naredila kopija celotne spletne strani. Nato se izvede prenos vsebine od trenutenga ponudnika k nam in pri nas namesti.

V razdelku Source v polje URL vpišite previlen URL naslov vaše gostujoče spletne aplikacije pri drugem ponudniku (URL naslov, na katerem je spletna stran dosegljiva).

Za prenos je pri Protocol na voljo več opciji.

Če vam ustreza izberite FTP in v polje Server (IP Address or Hostname) vpišite FTP naslov vašega ponudnika, od katerega se bo spletna aplikacija prenesela k nam.

Pravilno izpolnite še Port, Username in Password.

V polje Path vpišite pot korenskega imenika gostujoče spletne aplikacije pri ponudniku, od koder se bo izvedel prenos celotne vsebine spletne strani.

prenos spletne strani

V razdelku Destination s klikom na puščico izberite ime domene, na katero naj se prenese obstoječa spletna aplikacija od drugega ponudnika k nam.

Bodite pozorni, da izberete pravilno domensko ime in mora se začeti s http ali https, z ali brez www, kot se trenutno uporablja.

Polje Directory (Optional) naj bo prazno, če izvajate prenos spletne aplikacije na domeno (v tem primeru bo spletna aplikacija dostopena na naslovu: moja-domena.si)
oz.
v polje Directory (Optional) vpišite ime imenika (poti) brez začente poševnice/“, kamor se bo prenesela spletna aplikacija (v tem primeru bo spletna aplikacija dostopena na naslovu: moja-domena.si/ime-imenika).

Ime imenika pri Directory (Optional)
pravilno: imenik
napačno: /imenik

prenos spletne strani

S klikom na Import podate zahtevo za enostaven brezplačen prenos spletne strani od drugega ponudnika k nam.

Na koncu v celoti preverite delovanje spletne aplikacije.
Napredno orodje spletne aplikacije vam pri nas omogoča namestitev, posodobitev, kloniranje (clone), testno okolje (staging environment), vanostno kopiranje ter obnavljanje, uvoz (import) in prenos od drugega ponudnika k nam.

Enostaven brezplačen prenos spletne strani k nam

Orodje spletne aplikacije bo nato izvedlo prenos spletne strani oz. prenos spletne aplikacije. Pred prvo prijavo počakajte, da se prenos spletne strani v celoti izvede do konca. Po uspešno prenešeni spletni aplikaciji, bo v administrativni kotiček omogočena prijava iz spletnih aplikacij, s samo enim klikom. S tem boste vašo spletno aplikacijo lahko tudi posodabljali preko orodja spletne aplikacije. Pred vsako spremembo vam priporočamo, da predhodno naredite varnostno kopijo. S kljukico označite želeno spletno aplikacijo in s klikom na Backup podate zahtevo. Nato le še počakajte, da se akcija v celoti izvede in brezskrbno nadaljujte z vašim delom.

Več o Odprtokodni programski opremi (dostop do spletne strani).