Kako spremenim PHP verzijo?

V nadzorni plošči za spletno gostovanje lahko spremenite PHP verzijo in opcija je na voljo pri vseh paketih za spletno gostovanje.

Prijavite se v nadzorno ploščo za spletno gostovanje (če imate več domen, kliknite na želeno domeno) in v razdelku Spletna orodja kliknite na PHP nastavitve.

PHP verzija

Nastavitev PHP verzije je na stopnji vašega uporabnika za spletno gostovanje in velja za vse gostujoče domene, pripete domene in poddomene.

Sprememba PHP verzije lahko povzroči nedelovanje ali zaplete na obstoječih gostujočih spletnih straneh (spletnih aplikacij). Pred spremebo preverite zahteve, da boste nastavili pravilno PHP verzijo.

Za izbrano php verzijo vklopite zgolj in samo PHP module, katere resnično potrebujete, da si zagotovite čim hitrejše delovanje.

php verzijo php verzijo

Izberete želeno PHP verzijo in jo nastavite oziroma spremenite s klikom na Set as current.

Sprememba PHP verzije stopi takoj v veljavo.

PHP verzijo izberete sami

Pri nas je na voljo večje število PHP verzij. Od vključno PHP verzije 4 in do zadnje stabilne PHP verzije 7, katere so na voljo pri vseh paketih za vrhunsko spletno gostovanje.

Skriptni jezik PHP

PHP je priljubljen skriptni jezik za splošne namene, ki je še posebej primeren za razvoj spletnih strani. Je hiter, prilagodljiv in pragmatičen. PHP lahko poganja vaš blog in tudi najbolj priljubljene spletne strani na svetu.

Kako prverim, katera PHP verzija se uporablja za dotični imenik, gostujočo domeno ali poddomeno?

PHP verzijo enostavno preverite tako, da na lokaciji vaše gostujoče PHP spletne aplikacije oziroma PHP skripte ustvarite novo datoteko, npr. trenutna-php-verzija-je.php z vsebino:

<?php
phpinfo();
?>

Primer za poddomeno:

domains/DOMENA/public_html/IMENIK

Nato v brskalniku odprite spletni naslov, na katerem ste ustvarili to datoteko (npr.: DOMENA/IMENIK/trenutna-php-verzija-je.php). Odprla se bo spletna stran z vsemi PHP informacijami.

Vrednost DOMENA spremenite v ime vaše domene.
Vrednost IMENIK spremenite v ime vaše poddomene.

Na koncu tudi to datoteko nujno odstranite, da ne razkrivate, katero oziroma katere PHP verzije vaše gostujoče spletne aplikacije uporabljajo.

Kdaj naj spremenim PHP verzijo?

PHP verzijo nastavite glede na zahteve vaše gostujoče spletne aplikacije. Da omogočimo vrhunsko spletno gostovanje in podporo tudi za tako rekoč starejše PHP skripte ozirima spletne aplikacije, vsem naročinkom spletnega gostovanja omogočamo izbor vseh aktualnih PHP verzij. Navedeno je še posebej priročno za spletne programerje, kateri sami kodirate oziroma programirate v skriptnem jeziku PHP. Pri nas omogočamo, da tudi za želeni imenik nastavite želeno verzijo PHPja. Če ni potrebe, vam tako olajšamo delo, saj vam ni potebno vaše PHP kode popravljati oziroma prilagodit za novejšo verzijo PHPja.

Več o PHP: Hypertext Preprocessor (dostop do spletne strani).