Kako nastavim novo geslo uporabniku admin pri spletni aplikaciji WordPress?

V nadzorni plošči za spletno gostovanje enostavno nastavite novo geslo za dostop do administrativnega kotička pri spletni aplikaciji WordPress.

Prijavite se v nadzorno ploščo za spletno gostovanje (če imate več domen, kliknite na želeno domeno) in v razdelku Spletna orodja kliknite na Spletne aplikacije.

Ponastavitev admin gesla za WordPress

V zavihku My Applications so izpisane vse vaše predhodno nameščene spletne aplikacije.

wordpress

S kljukico izberite spletno aplikacijo WordPress, za katero želite nastaviti novo geslo za dostop do administrativnega kotička.

S klikom na Edit nadaljujete na stran s čarovnikom za urejanje nastavitev.

wordpress wordpress

V zavihku Overview za čas urejanja Language nastavite na English (nato ga boste v administraciji vašega WordPressa lahko spremenili nazaj na želenega) ter vpišite želeno varno in edinstveno ime pri Administrator Username ter nujno tudi varno in edinstveno geslo pri Administrator Password. Nujno naj bo ocenjeno z Strength: Strong.

wordpress

Na dnu strani s klikom na Save All podate zahtevo za posodobitev nastavitev spletne aplikacije.

Spletna aplikacija WordPress za dinamične spletne strani

Je odprtokodni CMS sistem (open source content management system), ki se uporablja kot orodje za postavitev in urejanje spletne strani.

Napredno orodje spletne aplikacije vam pri nas omogoča namestitev, posodobitev, kloniranje (clone), testno okolje (staging environment), vanostno kopiranje ter obnavljanje, uvoz (import) in prenos od drugega ponudnika k nam.

Kako resetirati WordPress geslo preko aplikacije phpMyAdmin?

S tem boste nastavili novo geslo uporabniku admin pri vaši spletni aplikaciji WordPress.

Sledi še zelo priročen in enostaven namig, kako nastaviti novo geslo za WordPress uporabnika admin preko spletne aplikacije phpMyAdmin.

Prijavite se v phpMyadmin s podatki iz wp-config.php datoteke, torej uporabniško ime in geslo za dotično podatkovno bazo, katero vaša WP stran uporablja.

V nadaljevanju bomo novo varno geslo nastavili prvemu uporabniku v tabeli wp_users (privzeto je ime tabele wp_users, lahko pa imate spremeneno v *_users). Zato je za WHERE naveden pogoj ID = 1.

Nato v SQL polje vpišite:

UPDATE wp_users SET user_pass = MD5('Novo_Varno_Geslo') WHERE ID = 1;
Nujno niz Novo_Varno_Geslo zamenjajte z željenim vašim novim, varnim in edinstvenim geslom (vsaj 16 znakov, torej naključno generirano kompleksno geslo).

ter s slednjo SQL poizvedbo lahko preverite spremembo:

SELECT ID, user_login, user_pass FROM wp_users WHERE ID = 1;
# Oziroma izpis vseh zapisov v izbrani tabele
SELECT * FROM wp_users WHERE 1;

To je vse! V kolikor ste resetirati WordPress geslo za drugega uporabnika, ga le še obvestite, da je bilo njegovo geslo posodobljeno in da se bo lahko prijavil v WordPress administracijo z novim geslom.

Več o spletni aplikaciji WordPress (dostop do uradne spletne strani).