Kako ustvariti testno WordPress okolje (STAGING ENVIRONMENT)?

V nadzorni plošči za spletno gostovanje enostavno kreirate testno okolje (staging environment) za spletno aplikacijo WordPress.

Prijavite se v nadzorno ploščo za spletno gostovanje (če imate več domen, kliknite na želeno domeno) in v razdelku Spletna orodja kliknite na Spletne aplikacije.

V zavihku My Applications so izpisane vse vaše predhodno nameščene spletne aplikacije.

wordpress testno okolje

S kljukico izberite želeno spletno aplikacijo WordPress, za katero želite ustvariti testno okolje (staging environment).

S klikom na Clone nadaljujete na strani s čarovnikom za koloniranje spletne aplikacije WordPress, kjer bo možno s kljukico izbrati opcijo Create a Staging site:

Create a Staging site?
[x] Yes, the cloned installation will be a used for development and testing purposes, with the ability to push changes back to the live installation.

wordpress testno okolje

V razdelku Destination s klikom na puščico izberite ime domene, na kateri naj se ustvari testno okolje spletne aplikacije WordPress.

Bodite pozorni, da se želeno domensko ime začne s http ali https, z ali brez www, kot ste si zamislili ali želite.

Polje Directory (Optional) naj bo prazno, če kreirate testno okolje spletne aplikacije WordPress na drugo domensko ime oz.

wordpress testno okolje

v polje Directory (Optional) vpišite ime želenega imenika (poti) brez začente poševnice/“.

Ime imenika pri Directory (Optional)
pravilno: imenik
napačno: /imenik

testno okolje (staging environment) wordpress testno okolje

S klikom na Clone podate zahtevo za kreiranje testnega okolja spletne aplikacije WordPress.

Kaj je WordPress testno okolje (staging environment)?

Testno okolje je celotna kopija trenutne različice vaše aktivne spletne strani. Narejena je v danem trenutku in ne vpliva na delovanje produkcijske spletne strani. Za navedeno ne potrebujete namenskih vtičnikov (npr.: WP Staging – WordPress plugin for site cloning), temveč le aktivno spletno gostovanje pri Hitrost.com. Napredno orodje je na voljo pri vseh paketih za vrhunsko zmogljivo spletno gostovanje.

Več o spletni aplikaciji WordPress (dostop do uradne spletne strani).