Prenos WordPress spletne strani k vam. Kako to izvedem?

V nadzorni plošči za spletno gostovanje enostavno prenesete WordPress strani od drugega ponudnika k nam.

Prijavite se v nadzorno ploščo za spletno gostovanje (če imate več domen, kliknite na želeno domeno) in v razdelku Spletna orodja kliknite na Spletne aplikacije.

V primeru, da uporabljate predpomnjenje (cache), varnostne dodatke, itn., jih pred izvedbo prenosa (import existing install) nujno izklopite.

Na primer: po izkloplu varnostnega vtičnika Wordfence na datotečnem sistemu preverite, če so bile njegove .htaccess datote odstranjene in če niso, jih ročno odstranite.

Prenos WordPressa oz. prenos spletne strani

WordPress navodila za enostaven in samostojen prenos WordPressa k nam.

S klikom na Applications Browser se izpiše seznam spletnih aplikacij, katere je možno enostavno prenesti od drugega ponudnika k nam in s tem izvedete brezplačen prenos WordPress spletne strani.

wordpress prenos

V razdelku Content Management s klikom na WordPressikono nadaljujete na stran za enostaven prenos (import existing installation) od drugega ponudnika k nam.

wordpress wordpress prenos

S klikom na import existing install se odpre čarovnik za prenos obstoječe spletne aplikacije.

wordpress prenos

V razdelku From different account s klikom na Continue nadaljujete na strani s čarovnikom za prenos obstoječe spletne aplikacije.

wordpress prenos

Na obeh računih za gostovanje morate imeti dovolj prostega strežniškega prostora, da se bo lahko uspešno naredila kopija celotne spletne strani. Nato se izvede prenos vsebine od trenutenga ponudnika k nam in pri nas namesti.

V razdelku Source v polje URL vpišite previlen URL naslov vašega gostujočega WordPressa pri drugem ponudniku (URL naslov, na katerem je spletna stran WordPress dosegljiva).

Za prenos je pri Protocol na voljo več opciji.

Če vam ustreza izberite FTP in v polje Server (IP Address or Hostname) vpišite FTP naslov vašega ponudnika, od katerega se bo WordPress prenesel k nam.

Pravilno izpolnite še Port, Username in Password.

V polje Path vpišite pot korenskega imenika gostujočega WordPressa pri ponudniku, od koder se bo izvedel prenos celotne vsebine spletne strani.

wordpress prenos

V razdelku Destination s klikom na puščico izberite ime domene, na katero naj se prenese obstoječa spletna aplikacija WordPress od drugega ponudnika k nam.

Bodite pozorni, da izberete pravilno domensko ime in mora se začeti s http ali https, z ali brez www, kot se trenutno uporablja.

Polje Directory (Optional) naj bo prazno, če izvajate prenos spletne aplikacije na domeno (v tem primeru bo WordPress dostopen na naslovu: moja-domena.si)
oz.
v polje Directory (Optional) vpišite ime imenika (poti) brez začente poševnice/“, kamor se bo prenesel WordPress (v tem primeru bo WordPress dostopen na naslovu: moja-domena.si/ime-imenika).

Ime imenika pri Directory (Optional)
pravilno: imenik
napačno: /imenik

wordpress prenos

S klikom na Import podate zahtevo za enostaven prenos obstoječe vaše spletne aplikacije od drugega ponudnika k nam.

Prenos spletne strani na drug strežnik vključuje

  • prenos datotek
  • prenos sql baze
Na koncu v celoti preverite delovanje spletne aplikacije ter prenešeno vsebino.
Napredno orodje spletne aplikacije vam pri nas omogoča namestitev, posodobitev, kloniranje (clone), testno okolje (staging environment), vanostno kopiranje ter obnavljanje, uvoz (import) in prenos od drugega ponudnika k nam.

Enostaven prenos WordPress spletne strani k vam.

Orodje spletne aplikacije bo nato preneslo spletno aplikacijo. Pred prvo prijavo počakajte, da se prenos v celoti izvede do konca. Po uspešno prenešeni spletni aplikaciji, bo v administrativni kotiček omogočena prijava iz spletnih aplikacij, s samo enim klikom. S tem boste vašo spletno aplikacijo lahko tudi posodabljali preko orodja spletne aplikacije. Pred vsako spremembo vam priporočamo, da predhodno naredite varnostno kopijo. S kljukico označite želeno spletno aplikacijo in s klikom na Backup podate zahtevo. Nato le še počakajte, da se akcija v celoti izvede in brezskrbno nadaljujte z vašim delom.

WordPress prenos vsebine

Omogočamo pri nas z uporabo naprednega orodje spletne aplikacije na vseh vrhunskih paketih za spletno gostovanje, kot tudi na vseh paketih za reseller gostovanje.

Pri Hitrost.com nudimo WordPress gostovanje tudi spletnim stranem, katere imajo na tisoče dnevnih in tudi po več sto hratnih obiskovalcev na spetnem mestu.

Pri nas so vsi paketi za spletno gostovanje vrhunsko zmogljivi.