Kako dodati gostujočo domeno?

V nadzorni plošči za spletno gostovanje lahko dodate dodatno gostujočo domeno.

Prijavite se v nadzorno ploščo za spletno gostovanje (če imate več domen, kliknite na želeno domeno) in v razdelku Domene kliknite na Dodaj gostujočo domeno.

Pri vpisu dodatne gostujoče domene se izpišejo ista vnosna polja kot pri urejanju domene.

gostujočo domeno

Nasveti za dodatno gostujočo domeno

V polje Domena vpišite želeno domeno, vendar brez http:// in www. Nato pri domeni nastavite ustrezna naša domenska strežnika (DNS).

Domene registrirane pri nas urejate v uporabniškem vmesniku.

Prenos podatkov za dodatno gostujočo domeno

Za dodatno gostujočo domeno je privzeto izbrana vrednost Enako kot nosilna domena, kar pomeni, da je domena omejena na nivoju zakupljenega paketa za spletno gostovanje.

V primeru, da odkljukate Enako kot nosilna domena, je privzeta vrednost 1000, kar pomeni, da so storitve vezane na domeno omejene s 1000 MB prenešenih podatkov.

Po presegu program dotični domeni samodejno do konca meseca onemogoči nadaljnjo uporabo strežniških storitev.

Domeno ponovno aktivirate tako, da v razdelku Domene kliknite na Gostujoče domene in ji spremenite status. Nato povečajte mesečni prenos podatkov dotični domeni, saj bo v nasprotnem primeru naslednji dan ponovno suspendirana oz. označite Enako kot nosilna domena.
V kolikor se nastavi vrednost 0, bo naslednji dan domena suspendirana.

Spletni prostor gostujoče domene

Privzeto je izbrana vrednost Enako kot nosilna domena, kar pomeni, da je domena omejena na nivoju zakupljenega paketa za spletno gostovanje.

Tu naj bo izbrana privzeta nastavitev, ker porabljenega strežniškega prostora na tej stopnji po posameznih domenah ne vodimo.
Za preostale nastavitve predlagamo, da ne spreminjate privzetih nastavitev.
Sprememba stopi v veljavo ob naslednji osvežitvi spletnega strežnika, najkasneje v roku 6 ur.