Kako postaviti WordPress stran (IZDELAVA WORDPRESS STRANI)?

V nadzorni plošči za spletno gostovanje enostavno namestite spletno aplikacijo WordPress in s tem vam omogočamo, da samostojno izdelate WordPress spletno stran pri vseh paketih za spletno gostovanje.

Prijavite se v nadzorno ploščo za spletno gostovanje (če imate več domen, kliknite na želeno domeno) in v razdelku Spletna orodja kliknite na Spletne aplikacije.
Spletna aplikacija WP zahteva novejšo PHP verzijo.
Pred namestitvijo si oglejte WP requirements, da boste po potrebi nastavili pravilno PHP verzijo.

WordPress namestitev

WordPress navodila za brezplačno postavitev WordPress strani na strežnik.

S klikom na Applications Browser se izpiše seznam spletnih aplikacij, katere je možno enostavno namestiti.

wordpress

V razdelku Content Management s klikom na WordPress ikono nadaljujete na stran za enostavno namestitev oz. postavitev WordPress strani.

wordpress wordpress

S klikom na install this application se odpre čarovnik za postavitev želene spletne aplikacije.

wordpress

V razdelku Location s klikom na puščico izberite ime domene, na katero naj se postavi spletna aplikacija.

HTTPS

Namestitev WordPress-a na HTTPS varni (šifrirani) povezavi, da se izognete oznaki “stran ni varna“.

Če imate na želeni domeni že aktivirano SSL podporo in nameščen delujoči SSL certifikat, izberite HTTPS, v nasprotnem primeru pa http oz. aktivirajte SSL podporo, namestite SSL certifikat in počakajte, da prične domena delovati na https.

wordpress

V razdelku Settings nadaljujete z nastavitvami.

Zaradi varnosti vam priporočamo, da uporabite ponujeno naključno uporabniško ime, vpisano v polju Administrator Username ter naključno ustvarjeno varno geslo.

S klikom na Show Password se izpiše naključno generirano geslo.

Naključno kreirano uporabniško ime in geslo varno shranite za kasnejšo uporabo.

Pri Administrator Email je vpisan vaš e-poštni naslov.

Spremenite le še naslov spletne strani pri Website Title v želenega ter v polje Website Tagline vpišite ključne besede iz besedila, katero bo objavljeno v spletni aplikaciji WP.

wordpress

S klikom na Install podate zahtevo za postavitev spletne aplikacije oziroma za postavitev WordPress strani.

Izdelava WordPress strani

S tem je izdelava WordPress strani pri nas preprosto opravilo s klikom.

Napredno orodje spletne aplikacije vam pri nas omogoča namestitev, posodobitev, kloniranje (clone), testno okolje (staging environment), vanostno kopiranje ter obnavljanje, uvoz (import) in prenos od drugega ponudnika k nam.

Enostavna namestitev oziroma postavitev WordPress strani na server.

Orodje spletne aplikacije bo nato namestilo spletno aplikacijo. Pred prvo prijavo počakajte, da se namestitev v celoti izvede do konca. Po uspešno nameščeni spletni aplikaciji, bo v administrativni kotiček omogočena prijava iz spletnih aplikacij, s samo enim klikom. S tem boste vašo spletno aplikacijo lahko tudi posodabljali preko orodja spletne aplikacije. Pred vsako spremembo vam priporočamo, da predhodno naredite varnostno kopijo. S kljukico označite želeno spletno aplikacijo in s klikom na Backup podate zahtevo. Nato le še počakajte, da se akcija v celoti izvede in brezskrbno nadaljujte z vašim delom.

WordPress gostovanje in brezplačna postavitev WordPress strani

Pri Hitrost.com omogočamo WordPress gostovanje že na osnovnem, prvem paketu za spletno gostovanje, kot tudi na vseh paketih za reseller gostovanje.

S spletnim gostovanjem pri nas si zagotovite tudi dnevno varnostno kopijo celotnih podatkov ter vrhunsko zmogljivost za hitro delovanje spletnih strani in orodje za brezplačno postavitev strani.

Pri nas nudimo gostovanje tudi spletnim stranem, katere imajo na tisoče dnevnih in tudi po več sto hratnih obiskovalcev na spetnem mestu.

Pri nas so vsi paketi za spletno gostovanje vrhunsko zmogljivi.