Kako aktiviram brezplačni SSL certifikat izdajatelja Let’s Encrypt?

V nadzorni plošči za spletno gostovanje aktivirate brezplačni SSL certifikat izdajatelja Let’s Encrypt.

Prijavite se v nadzorno ploščo za spletno gostovanje (če imate več domen, kliknite na želeno domeno) in v razdelku Spletna orodja kliknite na SSL nastavitve.
Domena mora biti delujoča in vsi izbrani zapisi, vključno z imenom domene (pripete domene, poddomene) morajo gostiti na tem računu za spletno gostovanje. Ne smejo kazati na drugi IP naslov.

Kot je prikazano na spodnji sliki, mora biti SSL podpora omogočena in nato izberete drugo opcijo ter Brezplačen SSL certifikat izdajatelja Let’s Encrypt.

Pri vrednostih Let’s Encrypt Certificate Entries sta že izbrana dva (2) zapisa, domensko ime in www. Po potrebi lahko izberete še pripete domene in poddomene, če boste HTTPS na želenih naslovih tudi uporabljali.

S klikom na Shrani podate zahtevo in ne zapuščajte spletne strani. Počakajte, da se akcija v celoti izvede.

ssl certifikat ssl certifikat

Sprememba stopi v veljavo ob naslednji osvežitvi spletnega strežnika, najkasneje v roku 6 ur.
Po uspešnem kreiranem SSL certifikatu se tudi vklopi samodejno podaljševanje za vaš novi brezplačni SSL certifikat.

Brezplačen SSL certifikat izdajatelja Let’s Encrypt in samodejno podaljševanje

Za uspešno samodejno podaljševanje mora biti domena delujoča in vsi izbrani zapisi, vključno z imenom domene (pripete domene, poddomene) morajo gostiti na tem računu za spletno gostovanje. Ne smejo kazati na drugi IP naslov.

ssl certifikat

V primeru sprememb le izklopite samodejno podaljševanje in ponovno kreirajte brezplačni SSL certifikat izdajatelja Let’s Encrypt z želenimi novimi zapisi.

Po potrebi lahko izberete še pripete domene in poddomene, če boste na želenih spletnih naslovih tudi uporabljali HTTPS s HTTP/2 in izboljšano varnost s TLS 1.3.

Brezplačni SSL certifikat izdajatelja Let’s Encrypt (dostop do uradne spletne strani).