Ko mi želijo poslati e-poštno sporočilo, prejmejo odgovor “550 Email blocked by GeoIP spam filter. Listed by …”. Kaj je potrebno storiti?

V kolikor se pošiljateljev e-poštni strežnik (email server) nahaja v RBL spam bazah, vam dotični naš e-poštni strežnik (email server) odgovori:

550 Email blocked by GeoIP spam filter. Listed by …

RBL (Real-time Blackhole List) SPAM filtri ali DNSBL (DNS blacklist) baze se samodejno in periodično osvežujejo.

IP naslov pošiljateljevega e-poštnega strežnika je na tem seznamu lahko le nekaj ur, če je zaplet s spam/scam pošiljanjem e-poštnih sporočil s strani skrbnika (administratorja) zaustavljeno. V kolikor je tovrstnih zlorab več, pa blokada lahko traja tudi po več dni, tednov ali celo mesecev.

O zapletu s pošiljanjem spam/scam e-poštnih sporočil naj pošiljatelj obvesti svojega ponudnika e-poštnih storitev.

Tovrstne zaplete lahko reši le skrbnik (administrator) dotičnega tujega e-poštnega strežnika.

Gostovanje elektronske pošte, RBL in anti-spam zaščita

Prejemanje elektronske pošte iz tujih IP naslovov se privzeto preveri z napredno anti-spam zaščito, kar vključuje tudi RBL SPAM filtre ali DNSBL (DNS blacklist).

rbl rbl

V kolikor za vaše gostujoče e-poštne predale pri nas želite prejemati vsa e-poštna sporočila poslana iz tujih e-poštnih strežnikov (tudi spam/scam e-poštna sporočila), lahko v nadzorni plošči za spletno gostovanje zmanjšate ali celo izklopite RBL SPAM filtre.

Prijavite se v nadzorno ploščo za spletno gostovanje (če imate več domen, kliknite na želeno domeno) in v razdelku E-pošta kliknite na RBL SPAM filtri.

Na strani RBL SPAM filtri izberete želeno stopnje zaščite in s klikom na Shrani potrdite spremembo.

rbl

Nastavitev RBL SPAM filtrov je na nivoju izbrane domene in velja za vse e-poštne predale.